
Nejlepší káva?
Co se dozvíte v článku
Je to země, kde se káva pěstuje nejdéle v Jižní Americe. Jsou zde ideální podmínky pro pěstování kávy. Mezi nejznámnější oblasti pěstování je Tarrazu, kde se vyprodukuje až 35% kávy z celé Kostariky. Z Kostariky se může vyvážet jen ta nejlepší káva, ta horší se označuje modrými štítky a může se prodávat pouze v Kostarice.
Pěstování
Kávovníky se zde pěstují ve vysokých nadmořských výškách. Skvělá kostarická káva vyžaduje tradiční postupy pěstovaní od seminka. Nepoužívají se pro pěstování žádná hnojiva ani pesticidy. Farmáři dbají na velmi vysokou kvalitu a kávové třešně se sklízí velmi šetrným způsobem.
Jak chutná Kostarika
Kostarická káva se často zpracovává medovou metodou. Káva je sladká, čistá s tony citrusových plodů. Z vyšších nadmořských výšek má káva hodně sladký chuťový profil s aroma sušených rozinek.
Zrnková káva Costa Rica

Porovnat ceny >>

Porovnat ceny >>
Zajímavosti
Nadmořská výška dosahuje až neuvěřitelných 2000m.n.m. Ve známé oblasti Tarazzu to je 1800m.n.m. a to neznamená nic jiného, než že je to jedna z nejlepších oblastí Kostariky. V Kostarice je zakázáno pěstovat Robustu ( kávovník statný ).
Kostarika v šálku
Doporučuji si z této kávy připravit Aeropress, krásně v něm vynikne čokoládová chuť s rumovým aroma. Z Kostariky je výborná tradiční irská káva s ledovou smetanou.
Alternativní příprava kávy

Porovnat ceny >>