
Vysoká kvalita kolumbijských zrn
Co se dozvíte v článku
Kolumbie je „mekou“ pěstování kávy patří mezi hlavní producenty vysoce jakostních kávových zrn. Až 2 miliony kolumbijců pěstuje kávu. Ročně se zde vypěstuje až 1 miliarda kilo kávy a je druhým největším producentem kávy hned za Brazílií.
Pěstování
Kolumbie má velmi hornatý terén a ten poskytuje rozdílné mikroklima a káva se zde pěstuje téměř po celý rok. To v jiných státech není zcela běžné a Kolumbie má v tomto obrovskou výhodu. Převážně se zde pěstuje kávovník arabský a kvalita je velmi vysoká.
Jak chutná Kolumbie
Kolumbijská káva je ve světě velmi oblíbená díky její jemné ovocné chuti. V Kolumbii se setkáme s mnoha chuťovými profily kávy, od sladké po ovocnou.
Příslušenství pro přípravu kávy

Porovnat ceny >>

Porovnat ceny >>
Zajímavosti
Kávovník je pro kolumbijce velmi důležitou komoditou a chrání jej před různými nákazami chorob tak, že káždé auto na hranicích důkladně desinfikují. Tahle opatření jsou zavedena od roku 2008, kdy kávovníky byly napadeny houbovou epidemií a hromada kávovníků byla zničena. Nejznámější odrůdy jsou Bourbon, Caturra a Typica. Nejběžněji se používá v Kolumbii mokré zpracování kávy.
Kolumbie v šálku
Kolumbijská káva je ideální pro přípravu filtrovaných káv jako je V60, Chemex nebo french press. Díky její jemné chuti se skvěle hodí do různých dezertů, například domácí Tiramisu.